Het scoliosespreekuur in het OLVG

OLVG heeft een lange geschiedenis van het behandelen van patiënten met scoliose (verkromming van de wervelkolom). Wij beschikken daardoor met ons ervaren scolioseteam over gespecialiseerde kennis over deze aandoening.

Nieuwe patiënten kunnen binnen 2 weken op het scoliosespreekuur op de vrijdagochtend terecht.

Multidisciplinair scolioseteam

Gezien de complexiteit en variatie in mogelijke behandelingen hebben wij voor de behandeling en begeleiding van patiënten met scoliose een multidisciplinair scolioseteam samengesteld. De verschillende disciplines werken samen om voor elke individuele patiënt het beste behandelplan op te stellen.

Als nieuwe patiënt wordt je gezien door een van de twee orthopeden of de Physician Assistant.

Wij werken direct samen met de afdeling radiologie. Zo zorgen wij ervoor dat eventueel aanvullende röntgenfoto’s op de eerste consultdag nog plaats kunnen vinden, zodat je direct daarna te horen krijgt wat de bevindingen zijn van de wervelkolom en zo nodig direct de behandeling kan worden besproken.

Indien besloten wordt om te starten met een bracebehandeling zal onze orthopedisch instrumentenmaker hier uitleg over geven en plaatjes van de brace laten zien. Als je al een brace draagt controleren we deze bij elke afspraak.

Ook werken wij samen met de fysiotherapie uit het OLVG en met een team van gespecialiseerde (Schroth) therapeuten binnen en buiten Amsterdam.

Gezamenlijk willen wij, samen met jou en je ouders de scoliose naar tevredenheid behandelen.